Catalunya es torna a reivindicar davant el món

Miquel López-Egea - 30/12/2011, 22:54

Un mar de senyeres i estelades animant a Catalunya| FOTO:Jordi Saragossa/Foto-Síntesi

L’afició del Camp Nou s’ha reunit al Lluis Companys per seguir una selecció catalana més blaugrana que mai. Tot i el fred típic nadalenc, més de tres quartes parts de l’estadi s’han omplert. Així, han assistit a aquest partit reivindicatiu entre Catalunya i Tunísia (0-0) 36.545 aficionats, molts, joves i nens.

Per combatre l’ambient gelat, la millor solució ha estat animar a Catalunya, saltar en contra de Espanya sota el crit de “boti boti boti, espanyol qui no boti” i aplaudir ben fort. Les estelades i les senyeres no han parat d’onejar durant tot el partit i els laterals s’han anat saludant durant aquesta trobada entre les dues nacions, acompanyats sempre d’algun tambor i de xiulets.

Els seguidors canten Els Segadors | FOTO:Jordi Saragossa/Foto-Síntesi

Ha estat una festa nacionalista, una jornada esportiva de reivindicació per a seguir reclamant davant el món que Catalunya sigui una selecció de ple dret. Així, els seguidors han cantat “no volem ser una regió d’Espanya”, “In – Inde - Independència”, “I puta Espanya”, “Visca la terra lliure”, “jo no sóc espanyol”, “Catalunya oé” i, és clar, “una nació, una selecció”.

Al gol nord, un sector de l’afició més radical i nacionalista s’han encarregat d’encendre alguna bengala vermella acompanyats de la creu de Sant Jordi.

Piqué, Bojan i Cesc aclamats i Sergio Garcia castigat

Quan s’ha anunciat l’alineació, Gerard Piqué, Bojan Krkić i Cesc Fàbregas han estat els més aclamats mentre que quan s’ha anunciat a Sergio Garcia per megafonia, ha hagut un clam molt dèbil i s’han pogut sentir xiulets descontents per part de l’afició cap al jugador espanyolista. Durant tot el partit els més ovacionats han estat Carles Puyol i Victor Valdés.

Festa prèvia

Una hora abans del partit, ha començat la festa al camp. Els grups de rock català com Els Pets, Lax’n’Busto, Sopa de Cabra, Els Catarres o Antonia Font no han parat de sonar. Mentre, han passejat per l’estadi els abanderats de Tortosa i els castellers d’Olot han pujat tres pilars de quatre.

 

 

Comparteix i comenta

En portada