Els empats també se celebren (0-0)

Sergi Sabaté - 30/12/2011, 22:07

La selecció catalana de futbol ha passat sense pena ni glòria pel seu tràmit de cada Nadal. El partit amistós davant Tunísia no ha ofert gols, però ha acabat amb pluja de confeti i al ritme del ‘We Are The Champions’, com si d’una gran final es tractés. A Catalunya, més enllà de celebrar derrotes, els empats freds es volen vestir de grans fites. Tot sigui per engalanar de color una gespa en la què no hi ha lluït el futbol.

Bojan ha estat el millor jugador del partit | FOTO:Jordi Saragossa/Foto-Síntesi

Els catalans han fet més mèrits sobre la gespa | FOTO:Jordi Saragossa/Foto-Síntesi

De fet, el partit ha tingut una copa de premi que se l’han endut els tunisians. Serà el seu particular souvenir català, ja que els mèrits sobre el terreny de joc no els han exhibit en bona part del partit. Els catalans hi han posat una mica de verticalitat al matx a l'inici, però sense trobar el gol. A la primera meitat, Bojan ha enviat una bola al pal i Valdés ha hagut de salvar més d’un ensurt. La parella blaugrana Xavi-Cesc encaixava al mig del camp per fer avançar la pilota cap a una davantera que li costava penetrar sobre Tunísia.

A la segona part el combinat que ha dirigit Johan Cruyff hi ha posat més èmfasi, i s'ha albergat a l'àrea del porter Mathlouthi. Però tot i així l'encert a l'hora de disparar no arribava. Les ocasions de Bojan i Vázquez eren dèbils. Malgrat tot, el davanter de Linyola s'ha acabat enduent el premi al millor jugador del partit. No ha brillat, però hi ha posat entusiasme en participar sobre el terreny de joc i així li han reconegut els 36.545 espectadors que han posat color a les butaques de l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

 

LA FITXA

Catalunya, 0: Víctor Valdés (Casilla, m.52); Sergio Juste (Montoya, m.46), Fontàs, Piqué (Raúl Rodríguez, m.46), Didac Vilà (Muniesa, m.46); Xavi (Sergi Roberto, m.46), Sergio Busquets (Amat, m.46), Cesc (Verdú, m.46); Coro (Cuenca, m.46), Sergio García (Álvaro Vázquez, m.46) i Bojan (Puigdollers, m.74).

Tunísia, 0: Mathlouthi; Benyahia (Boussaidi m.77), Chammam, Ifa, Abdennoun, Korbi (Darathhi, m.74); Traoni, Misakui, Dahaouahi; Darrafi (Chickhaoiu, m.58) i Chermiti (Jomán, m.62, Chehouidi, m.88).

Àrbitre: Álvarez Izquierdo.

Comparteix i comenta

En portada