Un partit de compromís amb el país

esportiu.cat - 30/12/2011, 00:10

Artur Mas amb Johan Cruyff al Palau de la Generalitat

La selecció catalana torna a vestir-se de curt un any després. Aquest cop ho farà contra Tunísia (30 de desembre, 19 hores, Estadí Olímpic), en la tradicional i esgotada fórmula d'un partit de Nadal que any rere any perd pistonada. Així ho demostren les xifres d'assistència de públic. L'any passat, en el retorn de la selecció a l'Estadi Olímpic, només es van congregar 28.000 espectadors, lluny d'aquelles èpoques en què s'aconseguia omplir el Camp Nou amb rivals de primer nivell.

No debades, el partit de Catalunya continua sent especial i manté un esperit reivindicatiu. Agafant el lema de la Federació Catalana de Futbol, Artur Mas ha assegurat que “és un bon compromís a nivell de país” i que el que es pretén és que, un cop més, un partit de la selecció “sigui un èxit de participació”. “El més important és que la gent hi vagi, s’ho passi bé, gaudeixi de l’esport i del futbol i, a més a més, faci país. En un ambient festiu, serà una bona manera d’acomiadar el 2011”, ha declarat el cap de l’Executiu. Mas ho va dir en la seva recepció al seleccionar català, Johan Cruyff.

El rival de Catalunya, Tunísia, està en plena preparació per la Copa d'Àfrica, i aquesta setmana ja ha derrotat Euskadi (0-2) en un altre amistós de preparació.

La convocatòria de Catalunya

Una selecció de joves

Cruyff ha volgut apostar, un cop més, per fer una tria de joves jugadors. Així, Isaac Cuenca, Marc Muniesa, Sergi Roberto i Bojan Krkic, entre d'altres, podran gaudir de jugar aquest partit. El davanter de Linyola ja va expressar via Twitter la seva satisfacció: "Em fa molta il·lusió jugar aquest partit, sempre és molt especial. Us esperem!".

 Un balanç positiu

La selecció catalana va reprendre la seva activitat el 23 de desembre del 1997. En aquell cas, la Federació Catalana, presidida per Antoni Puyol, va començar a caminar amb la idea de la oficialitat, que ha topat amb institucions i amb la mateixa FIFA, que només reconeix els estats.

Des d’aquell any 1997, on es va jugar contra Bulgària, equip que en aquell moment capitanejava Stóitxkov, a l’Estadi Olímpic de Montjuïc, Catalunya ha disputat divuit partits on ha aconseguit deu victòries, quatre empats i quatre derrotes.

El darrer triomf va ser l'any passat. Catalunya va guanyar 4-0 la selecció d'Hondures, i a continuació recollim els gols d'aquell partit.

Comparteix i comenta

En portada