La festa és de Broncos, Bengals i Giants!

Marcel Sanromà - 02/01/2012, 21:28

La darrera jornada de la temporada regular no va fer esclatar grans sorpreses, però l'emoció va estar present en tots els partits en què algun equip es jugava el passi als play-off. Els Broncos van caure contra Kansas City per un ridícul 3-7, però com que els Raiders també van perdre, contra els Chargers per 26-38, guanyen la divisió i accedeixen a la post-temporada.

Els Jets fracassen // NFL.com

Similars circumstàncies són les que donen el passi als Bengals, que també van perdre, a casa, contra els Ravens, per 16-24, però com que els New York Jets van perdre també, al camp dels Dolphins per 19-17, en un nou partit deplorable del QB Mark Sánchez, la plaça de play-off és per als tigres de bengala.

Eliminats amb balanç positiu

També tenien aspiracions els Titans, que van fer la feina i van aconseguir una histèrica victòria per 22-23 davant uns Texans que van fallar una conversió de dos punts a manca de 14 segons que els hagués donat el triomf. La intenció no era guanyar, sinó evitar una pròrroga que els pogués suposar més lesions, ja que els Texans ja jugaven amb un Tight End (davanter) com a Linebacker (defensa).

Els Titans, fora amb 9-7 // NFL.com

Mentre que els Broncos es classifiquen amb un balanç de 8-8, els de Tennesse acaben la temporada amb 9 triomfs i 7 derrotes, però per passar a la post-temporada necessitaven que els Broncos i els Raiders guanyessin i els Bengals perdessin. Perquè els darrers perdrien la plaça en el seu favor en el benentès que els Titans tenien la partida guanyada als Broncos, però només es va complir la derrota dels Bengals, i els Titans lamenten profundament la sorprenent derrota de fa dues setmanes a Indianapolis.

El gran partit

A la conferència Americana, l'alegria va anar a parar a Nova York, però a casa dels Giants, que van guanyar sense passar grans dificultats els Cowboys. Els locals van situar-se 21-0 al descans gràcies als punyals que van ser Bradshaw (a la foto) i Victor Cruz. Al segon temps, els 'boys' van sortir més convençuts i de seguida retallarien distàncies amb touchdown. Després, el seu QB, Tony Romo, amb la mà encara mig lesionada, es va jugar un 4 down amb 1 iarda per intentar el 21-14 enlloc de buscar el gol de camp, però la cursa va quedar curta i els de Dallas marxaven de buit d'aquell drive. Ho aconseguirien després, de totes maneres, pero no hi hauria lloc per a l'emoció. Els Giants anotaven un field goal i interceptaven una pilota que acabaria en touchdown per sentenciar el partit amb el resultat final de 31-14.

YouTube Preview Image

El rècord definitiu de Drew Brees

La setmana passada, el QB dels Saints va liquidar el rècord de iardes de passada en una sola temporada que Dan Marino havia establert en 5.084 l'any 1984. La marca era de 5.087 iardes, però quedava un partit per disputar-se, i Brees no va desaprofitar l'ocasió per ampliar significativament la plusmarca en la victòria dels de Nova Orleans davant Carolina Panthers per 45-17. Brees va llançar 389 iardes, per situar la xifra final en 5.476 iardes.

Per cert, que Tom Brady, QB dels Patriots, necessitava 188 iardes per superar Marino i també ho va aconseguir en el triomf dels de Nova Anglaterra davant els Bills per 49-21. Els de Buffalo s'avançaven per 21-0 al primer quart, però una piconadora va remuntar i esclafar els Bills en els tres següents. Els Patriots de vegades són un equip peculiar. Brady va sumar 338 iardes, per un total de 5.234 iardes.

Partit boig entre Packers i Lions // NFL.com

Per cert, també Matthew Stafford, dels Lions, ha completat una gran temporada i s'ha apropat a la marca de Marino: 5.038 iardes. Per a un equip que fa tres anys va perdre tots els partits; gens malament. I va arribar a la xifra gràcies a les 520 iardes que va passar contra els Packers en un partit boig.

En aquesta llista de més de 5.000 iardes passades no hi és Aaron Rodgers perquè no ha jugat en dos partits aquesta temporada, i s'ha plantat en 4.643. Aquest cap de setmana contra els Lions el va suplir Matt Flynn. El partit va acabar amb victòria local sota la neu per 45-41, i entre ambdós equips van superar les 1.000 iardes avançades. Flynn, suplent, insisteixo, va arribar a les 480 iardes passades i va enviar fins a 6 passades de touchdown, rècord de la franquícia per davant de Rodgers i el cèlebre Brett Favre! Stafford no es va quedar curt i va fer 5 passades de TD.

I el número 1 del draft és per a...

Els Indianapolis Colts! No hauria de ser notícia, perquè els Colts van arribar a situar-se amb 0-13 al balanç, però dues victòries seguides van donar emoció al rànquing negatiu. Al final, derrota, contra els Jaguars per 19-13, i 2-14. També els St. Louis Rams sumen un balanç tan horrible, però els primers tenen pitjor coeficient. La tercera plaça serà per als Minnessota Vikings amb 3-13.

El més probable és que els Colts escullin Andrew Luck, QB de la Universitat d'Stanford, que totes les fonts asseguren que és el millor quarterback que ha aparegut al draft des de... Peyton Manning, el lesionat mariscal de camp titular dels Colts. Alguns fins i tot parlen del millor QB sorgit de la universitat en tota la història del futbol americà. No està clar, però, si els Colts se'l quedaran i taspassaran Manning, o bé confiaran en la seva recuperació i subhastaran Luck, o la seva elecció al draft el proper mes d'abril.

Per cert, qui vulgui veure en acció Andrew Luck, jugarà el seu darrer partit amb Stanford abans de fer el salt a la NFL aquesta matinada (02:30 h.), en el Fiesta Bowl, contra Oklahoma State.

 

Els altres partits de la jornada 17:

Philadelphia Eagles 34 Washington Redskins 10

Minnesota Vikings 13 Chicago Bears 17

St. Louis Rams 27 San Francisco 49ers 34

Cleveland Browns 9 Pittsburgh Steelers 13

Arizona Cardinals 23 Seattle Seahawks 20

Atlanta Falcons 45 Tampa Bay Buccaneers 24

 

PLAYOFFS:

Ronda wild-card

AFC Houston Texans - Cincinnati Bengals (7 de gener, 22:30 h.)

AFC Denver Broncos - Pittsburgh Steelers (8 de gener, 22:30 h.)

NFC New Orleans Saints - Detroit Lions (matinada del 8 de gener, 02 h.)

NFC New York Giants - Atalanta Falcons (8 de gener, 19 h.)

Finals de divisió

AFCa  New England Patriots - ?

AFCb Baltimore Ravens - ?

NFCa Green Bay Packers - ?

NFCb San Francisco 49ers - ?

Finals de conferència - 22-23 de gener

AFCa - AFCb

NFCa - NFCb

Superbowl - 5 de febrer

AFC - NFC

 

Classificacions finals:

AFC

East

1- New England Patriots (13-3) º

2- New York Jets (8-8)

3- Miami Dolphins (6-10)

4- Buffalo Bills (6-10)

North

1- Baltimore Ravens (12-4) º

2- Pittsburgh Steelers (12-4) **

3- Cincinnati Bengals (9-7) **

4- Cleveland Browns (4-12)

South

1- Houston Texans (10-6) **

2- Tennessee Titans (9-7)

3- Jacksonville Jaguars (5-11)

4- Indianapolis Colts (2-14)

West

1- Denver Broncos (8-8) **

2- San Diego Chargers (8-8)

3- Oakland Raiders (8-8)

4- Kansas City Chiefs (7-9)

 

NFC

East

1- New York Giants (9-7) **

2- Philadelphia Eagles (8-8)

3- Dallas Cowboys (8-8)

4- Washington Redskins (5-11)

North

1- Green Bay Packers (15-1) º

2- Detroit Lions (10-6) **

3- Chicago Bears (8-8)

4- Minnesota Vikings (3-13)

South

1- New Orleans Saints (13-3) **

2- Atlanta Falcons (10-6) **

3- Carolina Panthers (6-10)

4- Tampa Bay Buccaneers (4-12)

West

1- San Francisco 49ers (13-3) º

2- Arizona Cardinals (8-8)

3- Seattle Seahawks (7-9)

4- St. Louis Rams (2-14)

 

Subratllats, els equips classificats per play-offs

º Passen directament a la final de divisió, els quarts de final

** Es classificarien per la ronda 'wild card', els vuitens de final

En cursiva, els equips eliminats matemàticament per play-offs

Comparteix i comenta

En portada