Londres 2012 veta les xarxes socials als voluntaris

Sergi Sabaté - 10/01/2012, 12:43

Foto: london2012.com

Els més de 70.000 voluntaris que col·laboraran als Jocs Olímpics de Londres hauran de ser molt curosos amb allò que publiquen a les seves xarxes socials personals. Almenys, durant la celebració dels Jocs. Així els ho ha demanat l'organització, en un reglament intern de comunicacions.

L'organització prohibeix a aquests col·laboradors que facin ús de Twitter, Facebook o la resta de xarxes per donar detalls de què estan fent, o de la ubicació dels atletes o personalitats. En aquest document de "què es pot fer i què no" a les eines 2.0, tampoc deixaran que els voluntaris difonguin una última hora sobre un atleta o que no participin en discussions sobre els Jocs públicament. En canvi, sí que poden fer retuits o transmetre missatges oficials de Londres 2012.

Un portaveu de l'organització argumenta que el manual proporciona "algunes directrius pràctiques per donar consells bàsics sobre la interacció en un entorn de mitjans socials amb l'objectiu de protegir els interessos de la nostra força de treball i operació", segons recull la BBC. En canvi, de moment no es té coneixement de cap tipus de restricció pels esportistes que hi participaran.

Però no tothom troba lògiques unes normes de funcionament al 2.0 pels voluntaris. L'articulista de la revista Forbes Ewan Spence recorda que "sense els voluntaris els Jocs no serien possibles" i considera que aquestes persones, que s'han interessat pels Jocs, "estaran silenciades i no podran transmetre les seves sensacions en favor de l'experiència als Jocs".

Comparteix i comenta

En portada