La pròrroga dóna el triomf als Broncos davant els Steelers

Marcel Sanromà - 10/01/2012, 03:36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Empat a 23 al final del partit que es preveia més desigual. Els Broncos no eren favorits de ningú i els Steelers havien sofert per igualar un partit que se'ls escapava. La primera posessió de la pròrroga era per als de Denver, liderats per Tim Tebow en un altre partit irregular. Si a la primera posessió anoten touchdown, s'acaba el partit. Tebow llença, Demaryius Thomas rep, es desfà d'un defensa i corre. Corre, corre i corre fins a l'endzone: Touchdown en la primera jugada! Els Broncos guanyen 29-23, eliminen els favorits i jugaran la final divisional contra els Patriots.

Emocions fortes a Denver // NFL.com

Va ser la pròrroga més curta de la història dels playoffs de la NFL: 11 segons. Els Denver Broncos donaven la gran sorpresa i eliminaven uns Steelers debilitats per les lesions i l'altitud de Denver, situat a 1.700 metres del nivell de mar. De fet, un dels defenses dels visitants no va poder jugar perquè l'altitud de la ciutat li agreuja un problema mèdic.

Els Steelers, tot i això, s'havien posat per davant 0-6 amb dos field goals, però els Broncos aconseguirien remuntar el resultat i arribar al descans guanyant per 20-6. Al segon temps els de Pittsburgh van tornar a prémer l'accelerador, i un Ben Roethlisberger encara amb problemes a la mà va aconseguir l'heroïcitat d'igualar el partit a 23. Al final, però, l'esforç va ser en va i els qui eren favorits per superar l'eliminatòria, i que van ser finalistes a la Superbowl l'any passat, tornen cap a casa amb les mans buides.

YouTube Preview Image

Els Texans s'enduen la batalla dels rookies

Més còmode del previst pels Texans // NFL.com

T.J. Yates per Houston i Andy Dalton per Cincinnati són dos quarterbacks de primer any, i ambdós s'enfrontaven com a titulars en un partit de playoff. És el primer cop que succeïa a la lliga, i el primer es va endur el partit. Els Texans rebien els Bengals i van superar-los sense massa dificultats per 31-10. Tampoc és que cap dels dos mariscals fes un partit massa lluït, però van tenir una actuació correcta.

Era el primer cop que Houston es classificava pels playoffs amb el seu actual nom (ho havien fet els Houston Oilers a principis dels noranta), i van defensar l'avantatge de camp per enfrontar-se als Baltimore Ravens la setmana vinent. Per cert, és encara present a les nostres memòries aquest touchdown increïble amb una tombarella endavant, anotat per Jerome Simpson fa dues setmanes. Doncs dissabte va repetir i, tot i que només va aconseguir un 1r down, el seu bot va tornar a ser impressionant.

YouTube Preview Image

Els Falcons s'estavellen a Nova York

Els Giants, fent 'tebowing' // NFL.com

Els Giants, envalentonats, rebien com a campions de divisió els Atlanta Falcons, que havien aconseguit un millor balanç a la temporada (10-6 contra 9-7), i el dubte sobre el resultat final residia en saber si els de Nova York tindrien un dels seus bons partits o un dels dolents. I el dubte va tardar en resoldre's.

El primer quart acabava sense punts, i els Falcons inauguraven el marcador amb un safety. Però des del 0-2, l'equip liderat pel mariscal Matt Ryan va desaparèixer del partit i els Giants van anar sumant punts fins a establir el 24-2 final, de la mà d'un estelar Hakeem Nicks. Els Giants viatjaran al camp més difícil: Lambeau Field, on els rebran els Packers. Fa poc més d'un mes, Packers i Giants ja van protagonitzar un partidàs descomunal que van endur-se els primers per 38-35.

Els Saints no toleren les sorpreses

Calvin Johnson anota un TD // NFL.com

Des que els lamentables St. Louis Rams van sorprendre'ls i van guanyar-los, els Saints han estat una piconadora, desplegant un joc aeri espectacular i un moviment terrestre increïblement efectiu. Dissabte a la matinada, contra els Lions, la maquinària va necessitar dos quarts per engreixar-se, però a la segona meitat va acabar amb qualsevol dubte.

Els Lions, amb un gran Calvin Johnson (líder de la lliga en iardes de recepció amb 1.681, i que en va sumar 210) aconseguien avançar-se al marcador, i després, mantenir la diferència. Els Saints havien comès i perdut dos fumbles (quan només n'havien fet sis en tota la temporada), però els visitants, liderats un cop més per un gran Matt Stafford, no aconseguirien sumar punts en cap de les dues ocasions.

YouTube Preview Image

 

Brees salta per aconseguir un 1r down // NFL.com

Els de Nova Orleans es posarien per damunt en le marcador cap al final del tercer quart, i tot i que els Detroit Lions van aconseguir tornar a apropar-se al marcador, al darrer quart tota esperança es va esvair després d'una intercepció dels Saints. Al final, 45-28, i encara bo que Drew Brees va posar el genoll a terra per acabar el partit i no fer sang d'una nova inercepció.

Cal destacar, un cop més, l'esplèndid joc dels Saints en totes les seves fórmules. Darren Sproles, amb dos touchdowns de cursa, continua demostrant per què ha sumat el rècord de més iardes acumulades a la lliga (2.696 entre retorn de kickoff, recepció i cursa) i per què és un dels jugadors més valuosos de la lliga. També va brillar Pierre Thomas, amb un TD de cursa i un de recepció, que va ser un autèntic trepant, que necessitava tres impactes en les jugades de cursa per caure a terra, i aconseguia un 1r down rere l'altre.

PLAYOFFS

 

Comparteix i comenta

En portada