Visca l'imprevist: Els Green Bay Packers, eliminats!

Marcel Sanromà - 17/01/2012, 17:12

Rodgers, cap-cot després de la derrota // NFL.com

Després que els Giants haguessin d'esperar a la darrera setmana per classificar-se pels playoffs, i que els Packers disposessin de tot el temps del món per preparar el partit de la final divisional, que jugarien a casa, a Lambeau Field, ningú esperava un altre resultat que una victòria dels de Wisconsin. L'esport, però, ens alliçona una vegada i una altra, i els novaiorquesos, liderats per uns grans Eli Manning i Hakeem Nicks, i una defensa quasi inexpugnable, van destrossar els campions i màxims favorits a revalidar el trofeu Lombardi amb un contundet 20-37.

Un touchdown sobre el temps exhaurit al final de la primera part desequilibrava el marcador en 10-20, una anotació que va fer molt de mal a uns Green Bay Packers que en cap moment van semblar l'equip que havia arrasat a la temporada regular amb 15 triomfs i 1 derrota. De fet, els Packers es converteixen en el primer equip amb un registre tan bo en quedar eliminats en el primer partit de la post-temporada.

YouTube Preview Image

 

YouTube Preview Image

Diversos fumbles perduts (i un que també ho era i no va ser assenyalat com a tal) i la defensa dels Giants (9-7) va col·lapsar en tot moment l'atac dels locals, on Aaron Rodgers va quallar una actuació mediocre, i va haver de ser ell mateix el millor corredor del seu equip amb 7 curses per aconseguir 66 iardes, la majoria, primers downs. Una intercepció al final del darrer quart, ja amb el resultat final al marcador, representa quina va ser la dinàmica del partit. L'afició dels Packers reparteix culpes entre Rodgers i la defensa de Green Bay, massa tova durant tot el partit. Com durant la resta de la temporada, això sí.

Un partit per a la història

Graham dóna emoció al partit // NFL.com

Si bé la derrota contra tot pronòstic dels Packers obligava a encetar aquest resum per el darrer partit dels quatre que conformaven els playoffs divisionals, el partit més espectacular, i un altre resultat memorable, va ser el que va enfrontar els San Francisco 49ers i els New Orleans Saints. La millor defensa contra el millor atac.

Els locals van arrencar el partit amb una contundència impressionant: Aprofitant els inusuals errors i pèrdues de pilota dels Saints, el marcador se situava en un clar 17-0 al segon quart. La reacció, però, no es va fer esperar, i l'atac dels Saints va començar a carburar per aconseguir dos touchdowns consecutius. 17-14 al descans, i tot per decidir. Els 49ers salvarien el tercer quart gràcies a la seva defensa, per arribar amb 20-14 al quart decisiu, on va passar de tot.

Alex Smith corre cap al touchdown // NFL.com

Amb un field goal per banda, el marcador era de 23-17 amb poc més de quatre minuts romanent al marcador. Brees cap a Sproles, que s'esmuny entre la defensa i corre cap a l'endzone, touchdown! 23-24 amb quatre minuts per jugar. Atac dels 49ers, Alex Smith busca el primer down pel lateral, corre, i aconsegueix el touchdown! Els 49ers busquen la conversió de dos punts però la defensa els frena a la iarda 1. 29-24. Ataquen els Saints, queden dos minuts i mig per jugar: Brees llença cap a Graham, el tight end, que corre un fotimer de iardes per fer miques la millor defensa de la lliga. Touchdown! Els Saints també busquen la conversió de dos punts: Brees cap a Sproles, que anota! 29-32. Queda un minut i mig per jugar, i... la resta, millor que la veieu vosaltres mateixos:

YouTube Preview Image

 

La final de conferència de l'NFC la jugaran, per tant, els 49ers contra els Giants a Califòrnia, amb els primers com a locals. Serà diumenge 22 de gener a dos quarts d'una de la matinada del dilluns 23.

No Tebow Time!

Enorme primera part dels Patriots // NFL.com

Després de l'espectacular xoc entre Niners i Saints, el torn era per als Patriots i els Broncos. Els de Tom Brady rebien els de Tim Tebow, que venien d'obrar el miracle davant els Steelers a la ronda wildcard. Una victòria dels de Denver hauria estat epopèïca, però la realitat va colpejar ràpid i dur. No havien passat dos minuts que la connexió entre Brady i els seus receptors ja situava el 7-0 al marcador. I ràpidament, 14-0 amb el primer touchdown de la nit del jove Rob Gronkowski, estelar tota la nit. Aleshores va arribar el primer i únic TD dels Broncos.

Però el 14-7 va ser només un miratge, ja que al segon quart, els 'Pats' van esclafar amb contundència uns Broncos minúsculs i escanyats. Brady cap a Gronkowski, touchdown! Brady cap a Deon Branch, touchdown! Brady cap a Rob Gronkowski, touchdown de nou! El partit se situava amb 35-7 al descans, i Tom Brady ja havia llençat 5 passades de TD en dos quarts.

YouTube Preview Image

Tebow va estar totalment inoperant // NFL.com

A la segona part, els 'Pats' van aixecar el peu de l'accelerador, però Tim Tebow va continuar resultant inoperant contra la segona pitjor defensa de la lliga protegint-se de l'atac aeri. Brady encara va tenir temps d'enviar la 6a passada de Touchdown, cap a Aaron Hernández, per igualar el rècord de més passades de touchdown en playoffs a la història de la NFL en un partit, igualant Daryle Lamonica i Steve Young. Un field goal per banda van situar el 45-10 definitiu al marcador, i un punt per sorpresa de Tom Brady en un 3r down va provocar la ira dels Broncos, que van provocar una batussa que es va saldar sense conseqüències, més enllà d'un parell de faltes personals i unes quantes iardes de sanció. Brady, a més, va aconseguir una valoració de Quarterback (similar a les puntuacions al bàsquet) espectacular: 137,6 (normalment, els bons QBs ronden els 100 punts de mitjana).

Els Ravens fan valer l'experiència

Humor a Baltimore // NFL.com

En el que va ser, si bé no el menys emocionant, sí el menys lluït dels quatre partits de les finals divisionals, els Baltimore Ravens van guanyar-se una plaça a la final de conferència en vèncer els Houston Texans per 20-13. Els dos conjunts, eminentment defensius, van oferir un partit ajustat però poc brillant. Els Texans obrien el marcador amb un field goal, però de seguida els Ravens farien valer la seva experiència, també aprofitant errors en el retorn dels Texans, que van permetre i perdre un parell de fumbles. Touchdown, field goal i un altre touchdown abans del final del primer quart, que acabava 17-3.

Al segon, però, els Texans van recuperar-se anímicament, i la seva defensa va començar a treballar per frenar els Ravens. T.J. Yates, el quarterback rookie dels de Houston també va començar a fer funcionar l'engranatge ofensiu, en bona part també gràcies a les incisives carreres d'Arian Foster, i els seus van aproximar-se al marcador fins al 17-13 que figurava al marcador al descans.

Dur partit de defenses // NFL.com

La segona part va continuar amb la mateixa tendència, però les defenses van prémer tant les dents que les ofensives van quedar completament frenades i el marcador ja només es va moure amb un field goal dels Ravens al darrer quart. Al final, per tant, 20-13 pels Ravens, i l'aventura dels Texans en la seva primera aparició als playoffs s'acaba.

La final de conferència de l'AFC la jugaran, per tant, els Patriots contra els Ravens a Boston, amb els primers com a locals. Serà diumenge 22 de gener a les nou del vespre.

 

PLAYOFFS

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada