Detalls decisius

Marcel Sanromà - 24/01/2012, 03:01

Els Giants celebren el field goal convertit que els envia a la SuperBowl // NFL.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cundiff, després de fallar // NFL.com

 

De vegades, a l'esport, els detalls marquen grans diferències. Normalment no, però quan succeeix, les retines graven a foc aquests petits incidents que fan decantar la balança. Les dues finals de conferència van ser partits ajustats, durs, terrestres, difícils de mastegar, llargs, que es van acabar decidint per matisos del destí.

Un touchdown impossible // NFL.com

En un entorn gèlid, amb Boston sota zero, Tom Brady va ser incapaç de llençar una sola passada de Touchdown en tot el partit, en part, gràcies a l'excel·lent defensa dels Baltimore Ravens. Joe Flacco exercia a la perfecció de quarterback poc brillant però efectista, i els corbs forçaven un final d'histèria en un partit ajustat. Flacco enviava una passada perfecta per a Lee Evans, però el cornerback dels 'Pats' Sterling Moore, treia una mà miraculosa per evitar que el receptor culminés la recepció al darrer instant. Ja que els set punts no podien ser, Billy Cundiff, kicker dels visitants, gaudia d'un field goal en posició fàcil, de 32 iardes, per enviar el partit a la pròrroga a manca de 9 segons pel final, però el va fallar. Primer detall, primer partit decidit.

YouTube Preview Image

Sota la pluja i el fred també es va jugar el 49ers - Giants a Candlestick Park, a San Francisco. Els locals agafaven avantatge ben d'hora amb una gran connexió entre el QB local Alex Smith i el tight end Vernon Davis, estrella de l'eliminació dels Saints la setmana anterior al playoff divisional. Però era un miratge. Smith no seria capaç de repetir el gran partit de vuit dies abans i el joc seguiria amb un recital de passades incompletes i sacks.

Williams, desolat, després de perdre el fumble // NFL.com

Els Giants aconseguien engegar la màquina sota la cortina d'aigua, i Eli Manning connectava passades per situar els seus per damunt al marcador al descans, amb 7-10. La segona part, però, seria diferent. Tot i que la defensa dels de Nova York continuava frustrant un cop i un altre l'atac aeri, i també el terrestre, potent, dels 49ers, en una altra exhibició després del xoc contra Green Bay, els locals incrementaven la pressió sobre Manning per segellar un avorrit tercer quart. La tònica del quart seria similar, i amb 17-17, la pròrroga acabaria sent inevitable.

Després de tres possessions infructuoses, un fatídic fumble perdut en el retorn d'un punt, en plena pròrroga, deixava els Giants en posició de field goal fàcil, de 31 iardes, per aconseguir el triomf. A diferència de Cundiff, l'escocès Lawrence Tynes, kicker dels Giants, no fallava, i enviava els big blues a la SuperBowl. Segon detall, segon partit decidit. El pobre Kyle Williams, que és sophomore i no és el retornador habitual dels 49ers, va cometre i perdre dos fumbles decisius que recordarà durant la resta de la seva vida. De fet, hi ha informacions que indiquen que ha arribat a rebre amenaces de mort després de l'error.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

New England Patriots - New York Giants: Aquest serà el xoc que definirà el campió de la SuperBowl XLVI, que es disputarà el cinc de febrer, diumenge, al Lucas Oil Stadium d'Indianapolis. La casualitat ha volgut que el millor equip de la lliga aixequi el trofeu Lombardi al camp del pitjor equip de la temporada, els Indianapolis Colts.

Les pilotes per a la Superbowl ja estan fetes // NFL.com

I es tracta d'una SuperBowl amb una gran morbositat, ja que ambdós conjunts ja es van enfrontar fa quatre anys, i els Giants, outsiders, favorits de ningú, es van imposar en un ajustat final als 'Pats' de la temporada perfecta, que ho havien guanyat tot a la temporada regular, els Patriots del 18-0. Ara, de nou els Giants, amb el pitjor balanç dels equips que participaven al playoff de l'NFC, són un participant inesperat, i, de nou, els Patriots, ocupaven el primer lloc dels playoffs de l'AFC. Quin serà el desenllaç?

 

 

 

PLAYOFFS

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada